Milers de persones han perdut la vida en el seu camí cap a Europa. Per què trien camins insegurs per arribar a Espanya, en comptes de les alternatives legals i segures?

Sobre el projecte

“El Camí Impossible” vol contribuir a la feina que fan altres organitzacions i col·lectius per garantir el dret a migrar i a l’asil de les persones en moviment i que busquen refugi a l’estat espanyol.

El projecte té per objectiu impulsar un canvi de percepció entre la ciutadania i les institucions, a través del qual es tendeixi al reconeixement de la necessitat de VLiS (Vies Legals i Segures); i també el de fer pressió des dels seus àmbits d’acció per a garantir-les. I es fonamenta en quatre dimensions que son la recerca, la sensibilització, la incidència i la formació.

L’equip de la recerca titulada “Anàlisi dels obstacles a la mobilitat internacional cap a Espanya i la Unió Europea” ha documentat i sistematitzat dades per entendre millor totes les barreres a les que fan front les persones migrades; així com per demostrar que no es possible que les persones migrants arribin a l’estat espanyol de manera legal i segura.
Aquesta recerca, doncs, vol ser una eina de treball i incidència per a persones expertes i/o professionals de l’àmbit de les migracions.

Llegir la recerca [CAT][CAST

Llegir el resum [CAT][CAST

Web-pantallas-webdoc

El projecte no es limita a la sensibilització; també és una crida a l’acció. Organitzem trobades amb entitats i col·lectius, així com esdeveniments en línia per divulgar les nostres eines i resultats. Volem inspirar-vos a tots a unir-vos a aquesta causa i fer un canvi real.

Actes de difusió

Presentació de la recerca

L’acte de presentació, al Museu Marítim de Barcelona, va comptar amb una taula d’expertes en matèria de dret i migracions, a més dels autors i autores de la recerca: Sonia Ros, sòcia de Quepo, David Moya, director de l’Observatori de Dret Públic- IDP Barcelona, Diego Boza, professor de Dret Penal de la Universidad de Cádiz, Sílvia Morgades, professora de Dret Internacional Públic de la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona, Ferran Camas Roda, director de la Càtedra d’Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona i Sonia Parella Rubio, directora del GEDIME i investigadora del CER-Migracions.

Premsa

Espanya necessita treballadors però els aboca a la irregularitat

TV3

Aliances clau

Finançat per