El passat 9 de setembre el Parlament de Catalunya aprovava la llei de regulació dels lloguers, una mesura que preveu regular el preu del lloguer als municipis de més de 20.000 habitats. Però, com tantes vegades passa, entre la llei i la realitat hi ha una distància difícilment superable. Ho veiem, per exemple, en les il·legalitats que cometen moltes empreses amb les condicions laborals o amb la vulneració de drets que pateix la població migrant – podeu recuperar el vídeo eina que vam realitzar per la trobada Barcelona ciutat diversa, que en l’edició del 2018 es va centrar en la vulneració de drets i la discriminació estructural que recau sobre les persones immigrades en relació l’accés a l’habitatge -.

És per això que campanyes com la impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat amb la creació d’un Punt d’Atenció a la Mediació al Lloguer entre propietaris i inquilins per renegociar els lloguers és un bon punt de partida per fer realitat la legislació aprovada. Som conscients que es tracta d’una mesura limitada, modesta, però pot ser un primer pas per contribuir a la lluita contra l’especulació immobiliària i en defensa del dret a l’habitatge.

Des de Quepo hem pogut aportar aquesta peça audiovisual a la campanya impulsada per la tinència d’alcaldia de Drets Social i Igualtat del municipi vallesà.