Comunicar per transformar és un objectiu compartit per periodistes compromesos i per professionals d’entitats socials que ens dediquem a informar sobre la realitat social, però: és possible modificar marcs mentals a través de la informació? En quina mesura incidim en els valors de les persones o modifiquem creences i actituds? Més enllà de les notícies del dia a dia que omplen les seccions de societat, juguem algun paper en la construcció del relat i l’imaginari social que pot mobilitzar o condicionar el comportament polític la ciutadania?

Aquest és el punt de partida del debat que l’Agència de Comunicació Social d’ECAS, Lafede.cat i el Col·legi de Periodistes organitzen organitzen aquest vespre, sota el títol ‘Es pot canviar el món mirant la tele? Despertar consciències i construir imaginaris més enllà de la informació ‘, i que vol reflexionar sobere al voltant de les limitacions de la informació a l’hora de modificar actituds i mobilitzar la ciutadania.

Hi intervindran Gisela Pou, guionista de TV3; Santi Rodríguez, de Producciones del Barrio, responsable de programes com Salvados i la nostra companyaSonia Ros, respresentant a Quepo.

Des de la Fila Zero, compartir aprenentatges, hi haurà la Rosa Cadenas, presidenta de Dincat, amb l’experiència de la pel·lícula ‘Campeones’, representants de ‘Casa nostra, casa vostra’ parlant de la docusèrie Vides aturades i Beatriz Serrano d’Accem amb la campanya Save a hater.

Parlarem i debatrem sobre el compromís des de la nostra professió; sobre els formats i com adaptar el missatge a cada canal, quins són els temes que tractem i com plantegem l’enfocament, sobre línies vermelles i també de la relació i les aliances amb les companyes del sector.

Tot plegat avui dimarts, 13 de novembre a les 18h al Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya 10, Barcelona).

+info | Inscripció gratuïta, aforament limitat