Arribem a l’última sessió participativa de l’Associa’t a la Festa, la tercera dedicada a la cocreació de la campanya comunicativa d’aquesta edició, que ens ha de portar fins al 22 de setembre a la plaça Catalunya de Barcelona, dins del marc de La Mercè.

Tal i com acostumen a fer els grans festivals quan desvetllen el cartell, a mesura que s’acosta el dia clau, ahir vam voler convidar a participar a la sessió totes les parts implicades en l’organització de l’Associa’t a la Festa: Pau Casanovas, en representació d’Airun, empresa encarregada de la logística, la regidoria i la senyalització de la plaça; Rafa Besoli, tècnic de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, que ens va parlar del paper de les xarxes socials institucionals com a altaveu de l’Associa’t; i Miriam Alarcón de Rebobinart, que coordina l’àrea d’art urbà de l’Associa’t.

Després de les presentacions i de l’explicació de la dinàmica (ja immerses en la fase de treball de cocreació de la campanya), la Míriam i ens va llançar la pregunta que encara ens ressona:

“Ens estem fent la pregunta adequada?”, ens deia. “Si volem que la gent participi, que el públic en general conegui l’Associa’t a la Festa i vingui a la plaça Catalunya durant els dies de la Mercè, hem de fer més atractiva la pregunta”. “Què és per a tu l’associacionisme? -aquesta era la pregunta- potser no és prou descriptiva, potser no és prou estimulant per convidar a l’acció”.

La va seguir Rafa, tècnic de comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, que va insistir en la importància de fer-se entendre, d’obrir-nos cap enfora. D’orientar-nos cap a la ciutadania per incentivar-ne la participació, sense perdre l’essència: “fem de pont entre les associacions i el públic; busquem l’equilibri entre la institucionalitat i la identitat del teixit associatiu per guanyar presència en l’agenda cultural de la ciutat durant els dies de La Mercè”.

“El nostre pas és efímer, però ens hem de fer perdurables”, deia Rafa. Per això ahir es tractava de prendre el pols a les entitats, com a missatgeres potencials de l’Associa’t a la Festa, per, entre totes, guanyar múscul comunicatiu. Així, després de la ronda explicativa de cada part implicada, l’equip creatiu de comunicació de Quepo vam tancar la intervenció amb una clara crida a l’acció cap a les entitats: “Aquest és el múscul que hi posem nosaltres. Ara us toca a vosaltres!”

Ja ha arribat l’hora de la veritat; comença el compte enrere per l’Associa’t a la Festa 2018!

 

Alba Forés
@albafores

[visual_portfolio id=”239675″]