Yo-Yo. Check the MIC. #AtuQuèEtVa ??

Des de Quepo i un munt d’entitats de Barcelona hem llançat la campanya #AtuQuèEtVa per a promoure el compromís social, l’associacionisme entre la gent jove, amb la idea que “siguis com siguis, hi ha una entitat que respon al que t’interessa”.

La campanya és una iniciativa col·lectiva: la vam crear entre diverses entitats en una #HackaCOM el 14 d’abril en el sí del Viver de Comunicació de l’Associa’t (una co-producció amb l’Ajuntament de Barcelona, que per cert ens dóna un munt de confiança perquè aixequem projectes col·lectius entre les entitats, per a enfortir els projectes comunitaris des de la comunicació); i la llancem conjuntament el 9 de maig, amb la col·laboració de tantes associacions i activistes -no ciberactivistes, sinó voluntàries d’associacions i col·lectius que ens estem posant en el tema de la comunicació com una eina d’empoderament col·lectiva. Des del CJB ens han donat una empenta connectant-nos amb el món dels joves, passant-nos videos i fent campanya; des del CAB i Torre Jussana s’ha mogut entre les federacions, i un munt de col·lectius van empenyent, empenyent.

I Què és una HackaCOM, per cert?

Com diu el Joan Vilaplana, del CAB i tècnic de comunicació de Torre Jussana: “La HackaCOM és, realment, una gran experiència de comunicació associativa i participada”. Ens ajuntem durant tot un dia activistes i professionals del món associatiu i, començant de zero, muntem una campanya de comunicació que respongui a les prioritats de totes les que som allà presents. Després d’aquesta segona HackaCOM, l’Ignasi deia: “Ha passat una altre cop, de sobte apareix la màgia! Sembla que no serà possible, que cada grup va per lliure i que és impossible que confluïm,… però quan comencem a unir les peces, de forma sorprenent, agafa forma, tot te sentit!(…) I no depèn tant del talent individual dels participants, si no de la potència que te un col·lectiu treballant coordinats per un objectiu comú”. L’Ignasi està a Vides Sense Plàstic, i també forma part del Grup Motor del Viver.

I per si no quedeu convençudes de passar un dissabte construint una campanya, aquí el que diu la Sonia Flotats, que és professional de la comunicació: “Quan em va sonar el despertador dissabte al matí, vaig estar apunt de rajar-me i no venir… quina mandra… Ara veig que hagués estat un gran error! I és que participar a la HackaCom ha estat una experiència que crec no oblidaré mai. A nivell professional m’ha permès veure que treballar col·laborativament és possible i, a més, molt més efectiu que fer-ho de manera individual; experimentar una nova manera de construir una campanya de comunicació; conèixer a professionals molt potents; i descobrir noves maneres de fer. A nivell personal ha suposat una injecció de positivisme i energia tremenda”.

Més info de la HCOM?

Doncs de la #HackaCOM és d’on surt aquest #AtuQuèEtVa, que podeu seguir a les xarxes amb el hashtag, i també als comptes @atuqueetva de Twitter i Instagram.

Les diferents piulades, fotos, videos de la campanya dirigeixen a una web: atuqueetva.associat.barcelona , pensada com un joc per a gent jove amb un qüestionari conyero que en funció de les respostes et classifica en 4 perfils i et convida a descobrir les associacions més adients d’acord amb el teu test de personalitat. Vaya que ara voleu fer el qüestionari pero-yá, no? En funció del vostre perfil, us farà una selecció d’entitats d’acord amb els vostres gustos personals, enllaçant-les al mapa del Fitxer d’Entitats de l’Ajuntament. Not bad? Allà estem totes les entitats de la ciutat. Aviam si creem una avalanxa de gent jove acudint al moviment associatiu. O almenys, un esforç gota a gota. Som el futur, només que cal que posem #MásMadera!