Fa uns dies va arrencar el projecte #KN60lab, un projecte que hem desenvolupat Quepo i L’Esberla com a equipament juvenil temporal situat a la Rambla del Raval. Aquest espai vol ser el laboratori del futur equipament per a joves que es construirà a l’antiga fàbrica Can 60, un cop sigui rehabilitada per l’Ajuntament de Barcelona.

La idea és que les noies i els nois del barri trobin en KN60lab un espai on relacionar-se, compartir les seves inquietuds i organitzar activitats (concerts, torneigs de futbolin…). A més, també se’ls convida a gestionar els seus propis microprojectes (com tallers d’audiovisuals), de manera que, a poc a poc, sentin l’equipament com a propi i n’acabin agafant les regnes.

Dos mòduls decorats a tot color, i amb l’explicació del projecte en els idiomes més usats al barri (català, castellà, urdú, tagàlog, bengalí i àrab) s’han situat a prop del famós gat de Botero, i esperen amb les portes obertes que les joves del barri s’hi acostin, es facin seu l’espai i l’omplin de les seves aficions i activitats.

L’expectativa és bona: el dia que s’instal·laven els mòduls, un noi pakistanès que porta tres anys aquí, que amb prou feines parla castellà i que no coneix gaire gent, es va acostar a preguntar i es va mostrar encantat de venir a jugar al futbolin el dia de la festa d’inauguració de KN60lab. Bon punt de partida!

D’altra banda, veure com s’acosta la gent del barri (turistes, veïns i nouvinguts) a preguntar què és i què s’hi fa en aquesta instal·lació, ens fa adonar que el nostre “públic” és molt concret, però que el projecte té un abast que va molt més enllà de les joves d’entre 15 i 21 anys. És un projecte de barri (no en va, la rehabilitació de Can 60 és una demanda històrica del Raval).

Així que esperem que la nostra “petita” intervenció posi un bon fonament al futur Can 60, sobre el qual teixir una mica més la vida del barri i de tots els que hi conviuen. Per nosaltres, és un projecte molt il·lusionant. I esperem que també ho sigui per als qui el fem.

Verònica Heredia
@VediaSan

  

#KN60lab als mitjans:

Europa Press: http://www.europapress.es/catalunya/barcelona-economias-00982/noticia-barcelona-instala-equipamiento-temporal-ciutat-vella-definir-futuros-usos-can-60-20180320134349.html

Betevé: http://beteve.cat/proces-participatiu-usos-can-60-rambla-raval/

Ajuntament de Barcelona: https://www.barcelona.cat/infobarcelona/ca/el-jovent-del-raval-simplica-en-el-futur-can-seixanta_629607.html