Sí, sí… pendents encara d’explicar com ha anat l’estrena de la nostra primera pel·lícula Interferències (la dimensió del ressò i de tot el que hauríem d’explicar és tan gran que demanem uns dies ;)…. més estrenes a Quepo….Estrenem, millor dit, co-estrenem amb els companys de Contrast els dos primers capítols d’una sèrie “Després de la Pau”. Una sèrie de set reportatges sobre processos de Pau a diferents països que han patit conflictes interns en els últims anys. Començem per Bòsnia i Líban i tan debò, vegi la llum la sèrie complerta, on coneixerem els casos de Argentina, Guatemala, Ruanda, Sud-Àfrica i Cambodja.

Contrast està format per un grup de periodistes que ens va presentar el projecte, ara fa una mica més de mig any, i amb els quals vam estar compartint espai i preocupacions de la preparació dels projectes i dels quals ens hem fet càrrec de la postproducció.

David Serrano, un col·laborador ja habitual per Quepo, s’ha encarregat de l’edició dels dos reportatges, Siscu Peret de la sonorització. Diagonal Tv ens ha fet un cop de mà amb una sala de muntatge i l’empresa de postproducció Lapospo, s’ha encarregat de la mà de l’Oskar Pérez, de fer-nos la postproducció dels dos projectes. Una servidora, Sonia, s’ha encarregat de la coordinació de producció i la resta de Quepo doncs ha contribuït d’una forma o altra. Els companys i companyes de Contrast han estat uns companys de camí genials, així és que constin: Oriol Andrés, Gemma García, Iolanda Parra, Carlos Castro, Sergi Picazo i Anna Alba….. I aquí estem amb dos repors dels quals estem molt orgullosos i que a partir de demà, dia 25 de novembre, començarem a compartir públicament.

En paraules de Contrast: “Després de la Pau” pretén explicar i confrontar els diferents camins cap a la pau que han viscut països que van patir greus conflictes interns durant la segona meitat del segle XX. Parlem d’una pau entesa no només com absència de guerra, sinó de forma global, una pau positiva en què no existeix la violència directa però tampoc la violència estructural i cultural. La sèrie analitza els casos de la rehabilitació postbèl·lica, memòria i reconciliació comunitària duts a terme en països tan diferents i complexos com ara Bòsnia, Líban, Argentina, Ruanda, Sudàfrica, Guatemala i Cambodja. Són països que han patit violències internes cruels i sagnants durant els darrers 30 anys, i que exploren actualment el seu camí cap a la pau. Volem esbrinar quin camí han seguit, sense jutjar-los, però sí comparant les experiències.

De moment, Agenda de projeccions:

Sant Feliu de Llobregat: Divendres 25 de novembre, 20h. Cinebaix.
Barcelona: Dimecres 14 de desembre. 20.30h. Espai Fontana (Gran de Gràcia, 190)
UAB: 15 de desembre. 12.30h. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Facultat de Ciències de la Comunicació. Aula Magna. Campus Bellaterra.

Més informació a http://despresdelapau.wordpress.com