Salut, Drets, Acció 2019

Salut, Drets, Acció pretén generar consciència i actitud crítica sobre les causes que provoquen la pitjor epidèmia en salut del món: la desigualtat.

La programació d’aquesta edició posa el focus en documentals i sessions de debat al voltant de cinc eixos: la violència de gènere, la gestació subrogada, el rol de l’estètica sobre la salut, la salut comunitària i les polítiques públiques de salut i gènere.

Spot

Medicusmundi mediterrània organitza la tretzena edició de la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció, un espai que pretén generar consciència i actitud crítica sobre les causes reals que provoquen la desigualtat, sens dubte la pitjor epidèmia en salut del món. 

En aquesta edició de la mostra centrem l’atenció en un determinant social de la salut, enguany en la relació entre salut i gènere. Creiem que un dels reptes actuals del món de la salut és el fet d’incorporar-hi una perspectiva feminista. 

La programació inclou documentals i sessions de debat que aborden cinc eixos temàtics essencials. Cinc sessions per reflexionar sobre la violència de gènere, la gestació subrogada, el rol que té l’estètica sobre la salut, la salut comunitària i les polítiques públiques de salut i gènere.

Gràfica

Als Cinemes Girona s’hi han projectat: Woman, un documental produït per medicusmundi Mediterrània, visualitza una nova generació de dones lluitadores i poderoses contra la violència de gènere a Moçambic. Toxic Beauty, sobre alguns dels efectes nocius per a la salut que tenen els productes estètics i cosmètics, que són consumits habitualment per dones pressionades pels patrons de bellesa imposats socialment. I una sessió doble per abordar el candent debat de la maternitat subrogada des del context de la necessitat econòmica, amb Outsourcing Surrogacy (Índia), i de l’altruisme, amb The Surrogates Club (Canadà). 

A la Capella de la Misericòrida, i de la mà del CAP Raval Nord, s’ha projectat el documental Los Cuidados, en una sessió dedicada a la salut comunitària i a conèixer les iniciatives locals que treballen en salut, allà on no arriba l’administració. 

Un any més, el Debat Crític, organitzat conjuntament amb el diari d’investigació Crític. ha posat sobre la taula els reptes que ha d’assumir la sanitat pública en matèria de gènere, de la mà de les responsables polítiques Alba Vergés i Gemma Tarafa.

Docus

Debates

COM GARANTIR LA PERSPECTIVA FEMINISTA EN LES POLÍTIQUES DE SALUT?

Debat amb la participació de: Laura Pelay, secretària general de Salut. Gemma Tarafa, comissionada de Salut i comissionada de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Barcelona.

I la presència d’una fila zero de col·lectius activistes en salut i gènere que dialogaran sobre les necessitats i els reptes que les administracions han d’assumir a l’hora d’aplicar polítiques públiques.

Dinamitza el debat: Laia Soldevila, periodista del diari d’investigació Crític

Antonio Girón i Raquel Congosto. La Sandunga Transmedia. Madrid, 2018. VO 30’

LA SALUT COMUNITÀRIA ÉS CUIDAR DE TOTHOM

Presentació dels directors Antonio Girón i Raquel Congosto

Debat amb la participació de: Marisa Cebrián, infermera d’Àmbit Dona. Aura Roig, membre de Metzineres. Membre d’En Trànsit (per confirmar).

Dinamitza el debat: Antonia Raya, infermera del CAP Raval Nord

Quepo en obert

Un espai on explicar-nos. On compartir com entenem la comunicació, com vivim, com entenem i com desenvolupem els projectes.